Паметник на Апостола откриват в Обзор

Новините

19-02-2013, 10:49

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас отбелязва 140 години от смъртта на Дякона

Мемориалът е с формата на знаме

Паметник в памет на Васил Левски откриват в Обзор днес. Той е с формата на знаме, илюстриращо устрема на една от най-ярките личности в национално-освободителното ни движение, съобщиха от местната администрация. 

"Паметникът е издигнат по инициатива на кметство Обзор, за да напомня на жителите и гостите на града за епохалното дело на най-достойния българин. В идейния проект е заложен стремежът на революционера за "свята и чиста република" с послението, завещано ни от Апостола - да живеем в равноправие, да бъдем родолюбиви и солидарни", обяснига от морската община. 

Мемориалът е издигнат по повод 19 февруари, обесването на Дякона. След официалното откриване на монумента, планирано за 11,30 часа, ученици ще представят драматизация за живота и делото на Левски, ще се включат и във викторината, посветена на подвига му. Това ще стане в  в 15.30 ч. в библиотеката на ОУ "Св. св Кирил и Методий". Актьорската трупа към  народно читалище "Изгрев" е подготвила тематична постановка - "Васил Левски по пътя към безсмъртието". Тя ще започне в 18 часа в многофункционалната зала на Обзор.