След часове дебати приеха отчета на общината за 2012 г.

Мисия Бургас

19-02-2013, 13:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Във всяка област с преизпълнение е приключила администрацията миналата година

С 34 гласа "за" и 12 "против" общинските съветници приеха отчета на бюджета за изминалата година. Въпреки продължителните дебати, опозицията този път похвали общината за свършената работа, но намери и недостатъци на финансовия отчет.

Според съветниците от НФСБ, в представянето са изтъкнати многократно добрите резултати или областите, в които е постигнато преизпълнения на заложените средства, но за сметка на това са спестени тези звена, където има пропуски.

Адвокат Евгени Мосинов от БСП пък, независимо от добрата оценка, която даде на управляващите за свършената работа, разкритикува администрацията за липсващ анализ за резутлатите и очакванията в настоящата кризисна ситуация.

"Когато постъпих в общината имаше близо 18 млн. лева несъбрани вземания. През 2012 година са събирани приходи от преди 10 години. Ние сме на 1-во място по финансова стабилност в страната. Има приходи, които са надхвърлили нашата оценка. Няма община, която точно да предположи тези суми". Това каза кметът Димитър Николов относно критиките на опозицията за недостатъчна събираемост от данъци и такси.