Без пешеходен подлез на "Александровска", подземна улица - вероятно

Мисия Бургас

19-02-2013, 14:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Съветниците отхвърлиха предложението на опозицията, скъпо е

Съветниците отхвърлиха предложението на НФСБ за изграждане на подлез между улиците "Александровска" и "Сан Стефано".

Мативите на мнозинството в местния парламент са, че подобно съоръжение не е сериозно належащо на този етап, същевременно би струвало твърде скъпо, а реализацията му би била трудна, предвид множеството частни имоти в района на кръстовището.

В докладната внесена от НФСБ се казва, че изграждането е необходимо с оглед на реализацията на проекта "Интегриран градскки транспорт", тъй като през натоварения участък ще преминават автобусите по новите линии, а за пешеходците е предизвикателство да пресичат. 

Според заместник-кметът по финанси Красимир Стойчев, подобно решение обаче е само временно. Той предложи да бъде направен проект, който да бъде по-мащабен и дългосрочен и да изнесе трафикът под земята, а не пешеходците. Срещу предложението застана и заместник-кмета по строителство в община Бургас - Костадин Марков. В крайна сметка то беше отхвърлено.

В следобедните часове предстои общинските съветници да разгледат и приемат финансовата рамка за 2013 година.

Тя е в размер на 159 108 056 лева, като общинската част е над 95 милиона лева, а останалите средства са държавни. След обедната почивка в дневния ред е предвидено за разглеждането още 30 точки.