"Пустинни котки" пред паметника на Апостола

Мисия София

19-02-2013, 17:16

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Военна полиция ще охранява честванията, а не протестите

Четири блонирани машини ("Sand cat") и личен състав от служба "Военна полиция" ще отговаря за охраната на честванията в памет на Апостола в района на паметника на Васил Левски в София, съобщиха от МО.

От там допълват, че по Закона за военната полиция службата отговаря за сигурността и охрана на мероприятия, в които участват формирования на Въоръжените сили и БА.

По рано днес граждани сигнализираха, че са забелязали техниката да се движи по "Цариградско шосе", охранявана от пилотни коли на "Военна полиция".

От МО са категорични, че нямат ангажимент към поддържането на реда по време на протестите, които ще се провеждат този следобед в столицата и които се очаква да минат покрай паметника на Апостола.

Бронираната машина "Пустинна котка" е производство на "Форд" като цялото военно оборудване е дело на израелската фирма "Пласан".

Страната ни разполага с над 20 подобни бронетранспортьора, които са предназначени за патрулна и охранителна дейност в рискови райони и военнополицейски мисии зад граница.