Байерн обезоръжи "артилеристите" на Венгер - 3:1

Спорт

20-02-2013, 08:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Грандът от Мюнхен вече мисли за четвъртфиналите на Шампионската лига

Германският Байерн (Мюнхен) вече мисли за четвъртфиналите на Шампионската лига. В първи осминафинален мач баварците разбиха с 3:1 Арсенал като гости и само чудо може да помогне на англичаните в реванша, съобщи Sportline.bg. Хората на Юп Хайнкес бяха пълни господари на "Емиратс" през 90-те минути, а точни за тях бяха Тони Кроос, Томас Мюлер и Марио Манджукич. Лукаш Подолски вкара почетното попадение за "топчиите".

Байерн попари трибуните на "Емиратс" още в 7-ата минута. Тогава Томас Мюлер напредна по десния фланг на атаката и подаде топката към оставения непокрит на дъгата пред наказателното поле на Арсенал Тони Кроос. Атакуващият халф на германците стреля силно и топката спря зад гърба на Шчешни в неговата мрежа - 1:0 за гостите.

В 21-ата минута Байрен удвои преднината си, а този път голмайстор бе Томас Мюлер. След корнер отдясно, топката стигна до Ван Буйтен. Защитникът би мощно с глава, а вратарят на Арсенал Шчешни с мъка боксира, но право в Мюлер, който от метър-два прати кълбото под горната греда.

Арсенал се върна в мача в 55-ата минута, не и без помощта на защитата в "черно" и стража на Байерн - Мануел Нойер. След корнер Данте се сблъска с Манджукич, а вратарят излезе неразчетено напред и вместо да избие топката, се спря на място. Най-адекватно реагира Лукаш Подолски. Звездата на домакините простреля Нойер от близко разстояние и върна надеждите на феновете на Арсенал поне за равенство.

Байерн подпечата мястото си на четвъртфиналите в 77-ата минута. Топката бе центрирана по земя към Марио Манджукич. Той по-скоро се спъна в нея и тя придоби такава траектория, че заблуди вратаря на Арсенал Шчешни и... го прехвърли.