Камери дебнат шофьори за пушене

Животът

20-02-2013, 12:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

10 души са отнесли глоба до този момент

10 шофьори на автобуси в най-голямата транспортна фирма в Смолянско са отнесли глоба, заради пушене във возилото по време на работа. Те са засечени от камерите, монтирани в автобусите на "Рожен Експрес", отчете директорът на фирмата Николай Бояджиев, пише smolyanpress.net.

На шофьорите, които за заснети да пушат по време на работа, първо правели забележка, а после и ги санкционирали. Ако продължат да пушат в автобусите въпреки наказанието, то те ще бъдат уволнени, заканиха се от ръководството.

От въвеждането на видеонаблюдението с 20 % скочили постъпленията от продадените билети в автобусите, сочат данните на фирмата. Идеята за видеонаблюдението в автобусите се родила след като психично болен нападна шофьор. Проектът за монтиране на видеокамерите в автобусите стартира от пролетта на м.г. Вече в 20 градски и извънградски рейса има видеонаблюдение. Записите се преглеждат от нарочна комисия на фирмата. Те следят освен за закупуването на билетите и за спазване на правилата за движение и обноските на персонала на фирмата и клиентите.