След оставката: В Бургаско притеснени за парите по проекти

Новините

20-02-2013, 14:10

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Местните лидери на партиите: Трябва да се готвят извънредни избори

 

Най-голятото притеснение на кметовете в Бургаско след новината за оставката на кабинета Борисов, е че общините са силно зависими от правителството и всяка подобна крачка би разклатила финансовата стабилност в малките райони.

Другото притеснение на местните градоначалници се базира на средствата по различни проекти, по които общините очакват средства от правителството.

Гребенаров: Логична стъпка в демократична държава

Решението на Бойко Борисов е логична стъпка в една демократична държава, в която напрежението ескалира, така определи случващото се областният управител Константин Гребенаров.

Според него основното притеснение сега е да не се спрат важните инфраструктурни проекти, които в са в процес, какъвто е например този за автомагистрала "Тракия”.

 

"България на гражданите" иска разследване

 

Прокуратурата да разследва Бойко Борисов, настояват от политическото движение на Миглена Кунева в Бургас. Според тях решението за оставка не решава основният проблем на гражданите, нито последствията от досегашните действия. 

 

 

БСП – Бургас: Без коментар

Червените в Бургас оставиха събитието на деня без коментар. Регионалният водеч на партията – Атанас Зафиров, обясни, че все още е твърде рано да се излиза с категорично становище. От столетницата обещаха, че ще изпратят по-късно днес своята официална позиция по въпроса с оставката на правителството.

Валери Симеонов  от НФСБ: Съвсем нормално

Съоснователят на „Национален фронт за спасение на България” изрази мнение, че подобна реакция е нормална, когато "липсва смелост горчивата чаша да бъде изпита до край".

"Нищо кой знае какво необичайно не е станало. Оставките са често явление в цивилизования демократичен свят. Просто за България не бяха характерни. В случая все пак има известно достойнство в постъпката на министър-председателя и това не може да се отрече", сподели още Валери Симеонов.

Костадин Марков: Не бива да има служебно правителство без контрол на парламента

От областното ръководство на СДС в Бургас директно определиха решението за оставка на правителството като безотговорност. Според областния водач на сините – Костадин Марков, всичко това се случва в момент, когато държавният резерв е изчерпан, а са необходими 1 млрд. лева, за да се платят на земеделците забавените пари.

Димитър Бойчев: Трябва да се подготвят нови избори

Нарежението нямаше да ескалира, ако протестите не бяхя политизирани. Това мнение изрази областният лидер на ГЕРБ в Бургас. Бойчев уточни, че решенията на премиера са премислени и отговорни.

"Реакцията на премиера е достойна за уважение, предвид това, че живеем в една демократична държава, в която имаме подобна ексалация на напрежението", смята още местният лидер на партията.