Дами, време е за пролетно настроение

Пловдив Лайф

20-02-2013, 14:11

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето няколко предложения за повече оптимизъм всеки ден

Всяка жена поне веднъж в живота си е спазвала диета или е правила утринна гимнастика. Тези противоестествени за обикновения човек действия жената извършва в името на собствената си красота и щастие, твърдо решена да промени живота си към по-добро. Може да направите същото и с мислите си. Нали, за да изглеждаме добре, ние често се нуждаем само от едно – да бъдем в добро настроение и искрено да се усмихваме.

Опитайте се да направите няколко елементарни мисловни упражнения и вие веднага ще забележите колко бързо ще се промени както вашето настроение, така и настроението на околните.

Утринна мисловна гимнастика

Не бързайте! Събуждайки се, полежете малко в леглото без да отваряте очите си. Помислете за това, какво искате да получите от днешния ден. Мислено си избройте всички спешни и важни събития. Какво искате от тях? Каква искате да се видите във всяка една ситуация? Как се държат с вас вашите колеги, близки, приятели? Нанизвайте събитията като мъниста, за да получите огърлицата, която най-много харесвате. А в края оставете място, за да добавите това неочаквано и приятно нещо, с което ще ви дари настоящият ден.

Позитивна диета

Всяка радостна мисъл способства за изгарянето на много калории, излишни мазнини и целулитни клетки в организма. Ето защо няма спор, че всеки човек се нуждае от добри мисли и прекрасно настроение. При това колкото повече, толкова по-добре! Под хубави се разбират такива мисли, които ни правят по-радостни и по-весели. Преди всичко това са мисли за това, което ни радва или може да ни зарадва, какво искаме и как всичко ще се промени към по-добро. Но, за да се научим да мислим позитивно, трябва да се поупражняваме. Това не е толкова лесно - както при започването на диета, когато човекът е принуден да се откаже от ядене след 8 часа вечерта, но скоро си създава този навик.

Ако забележите, че изпадате в мрачно настроение, тъгувате или се тревожите за нещо, постарайте се да мислите върху това как можете да промените ситуацията. И дори веднага да не можете да измислите желания изход, утре или след 2-3 дни вие може би ще откриете правилното решение.

Поставете надпис върху бюрото си: „ Аз съм на диета: мисля си само за хубави неща!”

Друг начин за справяне с лошото настроение е по-често да си спомняме за своите положителни качества. А вие имате много такива. Опитайте се да изброите всички върху лист хартия. Например аз съм нежна, добра, умна, с мен винаги е весело, бързо се научавам на всичко, танцувам добре, готвя вкусно, страхотно се целувам, правя прекрасен масаж, имам много красиви устни, очи и коса, винаги умея да изглеждам добре, дори да не съм се наспала, отлично се разбирам с родителите си, децата, любимия... Спомнете си всички най-хубави моменти от живота си и най-щастливите събития в него.

Разширявайте този списък всеки ден. Към тези мисловни упражнения можете да прибавите усмивка. Не много широка усмивка, а загадъчна полуусмивка. Повярвайте вашето лице винаги приятно ще се усмихва, а ако в този момент мозъкът е зает именно с тази полезна работа, усмивката ще бъде истинска!

Източник tia.bg