Кметът Димитър Николов: Дано не влезем в спирала на несигурност!

Мисия Бургас

20-02-2013, 14:35

Снимка:

BurgasUtre, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бургас да не изгуби европейски проекти и автобусите, се надява градоначалникът

Опасността от ситуация на спирална несигурост, заради оставката на правителството е едно от най-сериозните притеснения на кмета на Бургас – Димитър Николов.

Стопирането на проекти, които очакват одобрение или такива, за които се очаква финансиране или завършване, зависи от правителството.

"Няма община на територията на Бургас, която да не е зависима от европейските проекти. Всички колеги разчитаме на реализиране на подписаните проекти и на тези, които чакат одобрение. Това забавяне и стъписване от страна на управляващите органи, ще забави изпълнението им. Надявам се да не съм прав!  Но няма да има кой да носи отговорност и кой да поема по-смели управленски решения, за да се избутват проектите напред. Няма да давам за пример Бургас. Надявам се да не ни накарат да връщаме новите автобуси обратно. Разчитаме на разум”, заяви градоначалникът.

Зависимостта на общините от европейските проекти го поставя в несигурно положение, а Бургас е много зависим предвид големите инвестиции в градоустройството, уточни кметът.

Той обеща да направи възможното в морската община да не се стигне до сериозно напрежение, но допълни, че отношенията му с ЕВН – Бургас са обтегнати още след инцидента със взивения трафопост.

Той съобщи още, че след вчерашното предложение на протестиращите в града, вече е дал разрешение инициативният комитет да има осигурена зала в общината за заседания относно исканията им към правителството.