Порно Уикипедия – за да сте винаги осведомени... и не само

В какво състояние е индустрията днес, какви жени стават порноактриси и какъв е трудовият стаж в бранша?

Американският писател Джон Милуорд прекарал повече от шест месеца, за да опише порноиндустрията от демографска гледна точка.

След изучаване на база данни от 120 000 филма за възрастни и 115 хиляди участници в тях, той успял да разсее много митове, свързани с порноиндустрията.

На своя уебсайт писателят е публикувал подробни отчети за еротичната дейност. Опитвайки се да разбере какви хора стават порноактьори, той разгледал досиетата на над 10 000 артисти в жанра. След анализа на огромния набор от данни, установил, че седем жени спрямо трима мъже участват в порноленти – с други думи, тези цифри развенчават мита, че индустрията безмилостно се възползва от нежния пол. Оказва се, че на мъжете им е много по-трудно, отколкото на екранните им половинки.

Някои от най-популярните порноактриси са сменили по осем партньори, а мъжете средно по 40 жени. Развенчан е и друг стереотип, че типичната порно актриса е блондинка с големи гърди. Оказва се, че в по-голяма част от филмите участват брюнетки и то със среден размер на бюста. Средно един мъж в еротична лента тежи 88 кг, а жените – 53 кг.

Докато през 1970 г. средният "трудов" стаж на един порноактьор е бил между 9 и 12 години, през 1990 г. между 5 и 9 години, а след 2000 г. намалял до 3-4 години.

Изследването показва още, че повечето актьори в жанра са от САЩ, Чехия и Унгария. Следващи в списъка са Великобритания, Русия, Франция, Канада, Германия и Италия.

Най-популярната роля в порното е на тийнейджърка, а след тях се нареждат "секси майките". Трети са жените, които се преструват, че изневеряват на мъжа си и четвърти са медицинските сестри.

Като цяло, и в този вариант на Уикипедия информацията е предостатъчна и би задоволила вашето любопитство!