Протестът блокира възлов булевард (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

20-02-2013, 20:37

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Демонстрантите проведоха спонтанно шествие по бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", утре пак са на линия

С блокада на булевард „Цар Борис III Обединител” завърши днешният протест срещу монопола на EVN и високата цена на тока в Пловдив. Близо 1000 недоволни жители на града, носещи знамена и лозунги, излязоха на пътя, за да изразят недоволството си от държавната политика в енергийния сектор.

Както обикновено множеството се събра първо пред централата на EVN. Там се отправиха искания депутатите и политиците, управлявали страната през последните 23 години да върнат натрупаните богатства на народа. С викове: „Съд!” и „Мафия!” демонстрантите потеглиха по Главната улица.

Шествието приключи на фонтана пред хотел Тримонциум. Там бе дадена възможност на всеки да се изкаже. Тук няма лидери – има само граждани. Няма да ни разделят на гербери, розички и китки, обявиха организаторите на протеста.

Разпродадоха държавата. Сега искат да приватизират ВМЗ и БДЖ. Не бива да го позволим, призова един от гневните пловдивчани. Продават и земята ни заедно с костите на нашите деди, подкрепи го друг.

Спонтанно у множеството се разпростанни идеята да бъде блокиран близкият булевард. След договаряне с охраняващите митинга полицаи, демонстрантите излязоха на протестно шествие по пътното платно. След акцията те благодариха на органите на МВР и потвърдиха, че утре отново ще се съберат.