Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

21-02-2013, 06:36

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив

Добро утро, Пловдив.

Днес е денят, в който България ще притаи дъх, проследявайки какво ще се случи с политическия елит на страната. Днес народното събрание ще гласува оставката на правителството на премиера Бойко Борисов. До тук се стигна, след като бунтът срещу своеволията на електроразпределителните дружества запали страната и премина във всеобщо недоволство.

В Пловдив и днес ще се проведе протест срещу EVN, началният час отново е 17 часа, сборният пункт-пред централата на монополиста в града.

За да коментиар ситуацията, днес от 10,30 часа кметът на града Иван Тотев дава специална пресконференция в Общината.

Малко по-късно и от "Подкрепа" ще кажат своето решение във връзка с последните събития и високите сметки за ток.

Този четвъртък акцентираме и на най-често срещаната от редките болести у нас – муковисцидозата. За човешките, социалните и медицинските измерения на болестта и необходимостта от приемането на Евростандарт за лечението ще стане дума днес точно в 10, 30 часа в медийния център на Клуб Тотал Спорт.

Духът на 1 март все по-силно се усеща в Пловдив. По този повод днес в 10 часа ще бъде открит благотворителен базар на мартенички, изработени от обитателите на Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Свети Врач“. Инициативата е на кмета на район „Северен“ и директорът на Дома. Мартеничките ще бъдат подредени в заседателната зала на районната администрация на бул. „Цар Борис III Обединител”  22 А.

В града днес ще има и забележително спортно събитие. От 18:30 часа в новата зала на Пловдивския университет ще започне таекуондо шоу. Демонстрацията е организирана от Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо – WTF със съдействието на Корейското посолство в България, Министерство на физическото възпитание и спорта, Община Пловдив и спортен клуб по таекуондо Тракиец. Тя е част от тазгодишното турне на корейския демонстративен отбор по Таекуондо на Kukkiwon в повече от десет държави. 90 от най-добрите таекуондисти от цял свят ще се включат в шоуто. Входът е свободен.

За любителите на музиката пък е днешното предложение на Държавна опера Пловдив. Спектакъл на една от най-драматичните и красиви опери от Дж. Верди - "Трубадур", започва от 19 часа в Концертна зала. Представлението ще е със субтитри на български език.