Брейк фурията Queen Mary разби конкуренцията в престижен фест

Талантливата бургазлийка остана втора, но спечели овациите на журито и публиката

Световната шампионка по брейк Мари Славова донесе пореден повод за гордост на родния Бургас. Талантливата танцорка Queen Mary се завърна престижния международен фестивал Hip Opsession, където завоюва второ място в лигата на професионалния брейк танц.

В състезанието, което се проведе на 9-и февруари във френския град Нант, участие могат да вземат само предварително поканени от организаторите танцьори с високи постижения в брейка. Queen Mary участваше в надпреварата срещу осемте най-добри брейк момичета в света от Франция, Япония, Испания, Англия, Ирландия и Русия. Нашето момиче бе най-младата състезателка в групата на професионалистите. 

"Подготовката на Мари за състезанието беше тежка, но даде отлични резултати. Тя впечатли както публиката, така и журито с перфектната си подготовка и изпълнение и се превърна в откритието на фестивала. Състезанието продължи 6 часа. В 4 от тях, коментаторите на състезанието говориха за Мари", каза треньорът Христо Андонов - Черния от брейк Клуб "Бляк Стайл".

Титлата от „Hip Opsession” e с изключителна стойност за българския Брейк танц, то се присъжда от международно жури в изключително оспорвана надпревара.