Изненада: Опозиция и мнозинство си казаха добри думи

Мисия Бургас

21-02-2013, 12:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Агитацията по домовете обедини съветниците

Традиционните опоненти в местния парламент застанаха на едно мнение по докладна на групата на Национален фронт за спасение на България, с което предизвикаха истинска изненада.

След 20 заседания в спорове, критики и лична конфронтация днес съветникът Валентин Касабов от НФСБ похвали председателката на общинския съвет - Снежина Маджарова. 

Причина за изненадващо добрия тон по време на втората част от сесията на ОбС в Бургас се оказа предложението на хората от групата на Валери Симеонов за забрана на религиозната пропаганда по домовете. В подкрепа на докладната застанаха и мнозинство и опозицията в лицето на съветниците от НФСБ, БСП, Лидер и СЕК.

Предложението беше прието с 34 гласа "за" и едва 3 "против". От текста отпадна единствено изискването за забрана за агитация по улиците на града, като се имаше предвид факта, че символите по улиците на града по време на големите християнски празници също могат да бъдат приемани като пропаганда.

Предстои разгреждане на други две предложения на съветниците от НФСБ, по които обаче се окачва местният парламент да не бъде толкова сговорчив. Те са за прекратяване на договора за концесия на подземния паркинг пред храм "Св. св. Кирил и Методий" и за промяна на режима на "сияната зона" с намаляване на таксите за паркиране в нея.