И бургаските синдикати тръгват на протести

Мисия Бургас

21-02-2013, 13:19

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

"Подкрепа" с постоянен стачен комитет за нова политическа система

И бургаските синдикалисти от ТК "Подкрепа" излизат на протести. Те ще тръгнат във всички структори на страната и ще бъдат за цялостна промяна в политическата система.

Това обяви председателят на структурата в Бургас - Иван Костадинов след извънредния конфедеративен съвет на "Подкрепа", който се състоя на столицата.

"Бургас обяви стачна готовност. Националният стачен комитет няма да бъде инцидентен, а с функции на постоянно действащ орган. Сега трябва да бъдат подготвени и регламентирани действията и готовността по райони в страната за предстоящи действия", обясни Костадинов.

По думите му още в началото на следващата седмица в Бургас синдикалистите ще проведат заседание на регионалния съвет, за да бъдат запознати структурите детайлно с взетите решения по време на националната конференция и начините, по които ще бъдат приложени исканията. Това според местнитя председател на "Подкрепа" не означавало, че синдикатите не застават зад протестиращите срещу високите сметки за ток.

"Напротив, ние подкрепяме исканията на хората и протестите, но не искаме да се политизират нещата, защото трябва да бъдат решени най-важните проблеми в държавата. Това трябва да стане с обединени усилия и ясни и конкретни искания за промяна", разясни синдикалният лидер. 

Предстои "Подкрепа" да предложи на президента Росен Плевнелиев да се учреди Обществен съвет за национално спасение на страната. В него да влязат както граждански организации, така и неправителствени, представители на протестиращите, които да коментират ситуацията и събитията, случващи се напоследък.

От "Подкрепа" са се обединили около мнението, че трябва да има промяна в политическата система в страната, тъй като за сегашното положение в държавата имат вина всички политически партии, управлявали в последните 23 години.