Общинари под строй на митинга в София, Тотев: не е вярно

Мисия Пловдив

21-02-2013, 14:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

От партия НИЕ твърдят, че общински служители от Пловдив са закарани организирано на протеста. Кметът обеща справка за отпускари

В писмо до медиите партия НИЕ твърди, че общинари са закарани под строй на митинг в София, за да подкрепят Бойко Борисов. Остро възразяваме срещу злоупотребата със служебно положение и настояваме за оставка на всяко лице в община Пловдив и общинските предприятия "Градини и паркове", "Чистота", което е допуснало общински служители да бъдат заплашвани и заставени да участват в политически митинг.

От партията на бившия кмет Славчо Атанасов съобщават още, че от сутринта в централата им се обаждат хора, които казали, че общинари са извозени под строй с автобуси. “В сигналите до партия НИЕ хората споделиха, че са били заставени да избират – или да отиват на митинг в София, или моментално да напускат работа… Според очевидци, първият автобус със заставените насила общински служители е тръгнал малко преди 10 часа и има регистрационен номер РВ 63 83 МР."

Изискваме кметът на Община Пловдив веднага да извърши проверка и да оповести чрез медиите колко общински служители днес не са били на работа и каква е причината за това, настояват от НИЕ.

По-рано през деня на брифинг с журналисти кметът Иван Тотев отрече да е организирал извозване на служители от администрацията до София. Ще направим справка кой отсъства и ще ви я предоставим, каза той.

Не приемам в заседателната зала на общината да се задават въпроси, свързани с ГЕРБ, настоя Тотев, който е и лидер на партията в града.

Оставката на Кабинета е много добър политически ход, коментира пловдивският кмет. Според него това ще предотврати страната да тръгне по опасен път.

Видяхме, че никой не е подготвен за ситуацията. Политически лидери, които до вчера искаха оставка на Кабинета, днес не знаят какво да правят, коментира Тотев.

По мнението му през последните 130 години Пловдив никога не е работил толкова добре с правителство.

През изминалата година и половина каквото сме поискали, това сме получили. Чакахме този комфорт повече от десетилетия. Пловдив не е получавал никога такова уважение, бяхме посещавани всяка седмица от министър или повече, заяви кметът.

Като доказателство на думите си Тотев обяви, че тази сутрин общината е получила трансфер от 12 милиона лева от републиканския бюджет. Парите се дават за довършване на спортната зала, популярна като Колодрумът. Ще реализираме всички големи проекти, които сме започнали, увери кметът. Безспорно обаче едно ново управление на държавата ще повлияе на Пловдив, каза Иван Тотев.