Демонстрантите блокираха Тунела (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

21-02-2013, 20:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Акцията срещу монополите спря движението по два централни булеварда в Пловдив

Днешното шествие срещу EVN и монополите в страната отново блокира централни пътища в Пловдив. Колоната от демонстранти, които се събраха пред централата на енергийното дружество, този път не премина по Главната улица. Вместо това недоволните поеха по платното на булевардите „Шести септември” и „Цар Борис III Обединител”. Заради акцията бе спряно движението и в двете посоки, а много хора останаха по спирките без да имат шанс да си хванат автобуса навреме. Демонстрантите се опитаха да привлекат зяпачите с викове „Елате с нас, протеста е за вас!”.

Някои от недоволните обвиниха кмета Иван Тотев, тъй като не си бил показал очите от началото на демонстрациите. Вместо това, по думите им, той провождал автобуси с общински служители към София, за да скандират в полза на Бойко Борисов. Други пък издигнаха искания за повишаване стандарта на живот и осигуряване на бъдеще за младите в родината.

Не искаме да бягаме в чужбина. Искаме да остане тук и да живеем нормално, което в момента е невъзможно. Не можем да си платим тока и семестриалните такси. Не можем и да си намерим работа. Затова нека се свика Велико народно събрание, което да въведе ред в държавата, гневиха се млади демонстрати.

Активистите обявиха още, че въпреки смяната на властта и занапред ще следят политическата класа „под лупа”. Те трябва да разберат, че няма вече роби, а само свободни хора. Нас не ни е страх от никого, посочиха демонстрантите. Организаторите пък призоваха протестиращите да започнат консултации за издигане на общи искания.