Деца на заем!

Животът

22-02-2013, 07:31

Снимка:

Daily mail

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Как нелепа грешка променя изцяло живота на две момичета

Две руски семейства открили, че отглеждат дъщерите си един на друг, след като преди 14 години децата им били разменени при раждането.

Объркването станало, когато Юлия и Алексей Беляеви очаквали първото си дете през 1998 г.

Наймат Искендеров, който е таджикистанец, се оженил за 16-годишната Елена и тяхното бебе трябвало да се роди на същата дата.

Двете жени родили на 17 декември, Юлия родила в 1.30 след полунощ момиченце, което нарекли Ирина, а 15 минути след това дошъл ред и на детето на Елена, което пък кръстили Анна, пише "Siberian Times".

След като двете жени заспали, децата им били разместени и погрешно етикетирани. Когато радостните родители ги отвели у дома, изникнали въпроси за външния вид на децата им.

Юлия и Алексей се запитали защо дъщеря им има такава тъмна коса и черти на лицето, след като те били бели и руси, но на съпругата й се сторило, че има други отличителни за семейството черти.

Наймат не попитал защо дъщеря му е "бяла като захар", мислел си, че това се дължи на руската му майка.

Но проблемите започнали, когато Алексей станал подозрителен към Ирина и обвинил Юлия, че му е изневерила. Той дори се развел с нея през 2007 година, тъй като не вярвал, че Ирина е негова дъщеря.

След като Алексей отказал да плаща издръжка на момиченцето, Юлия го завела в съда. Правят тест за бащинство през 2010 г. и именно тогава установяват, че нито един от тях не е биологичен родител на Ирина – тя е била разменена при раждането.

Родителите сега "разделили" дъщерите си, при все че са се преборили с различията в отглеждането им. Беляеви са християни, докато Искандерови – мюсюлмани.

Културните различия довели до някои проблеми. Юлия се притеснявала, че ще омъжи дъщеря си в ранна възраст в организиран брак и ще спре да общува с нея. Наймат пък не бил съгласен с това, че Ирина е толкова отворена и не се срамувала да говори с момчетата.

Въпреки това, Наймат казва, че не е взето никакво решение за бъдещето на децата и семействата сега се опитвали да контактуват помежду си, доколкото е възможно.

Двойките решили да съдят болницата за небрежност. Те били "наградени" с шест милиона рубли ($200,000) , но все още чакат да им ги платят, тъй като родилният дом няма пари.