Бургас ще избира личност на годината

Бургас Лайф

22-02-2013, 13:04

Снимка:

Светослав Николов, www.burgasbg.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лейди Рафи, тази бургаската...

Денис и приятели в Бургас на 23-и, търсят най-сексапилната българка

Чрез гласовете на гражданите ще се селектират най-активните в социални каузи

Личност на 2012 година, но без политически елементи, а единственно от неправителствения сектор ще се избира в Бургас. Това ще стане, чрез гласуване на гражданите в сайта Личност "Бургас`2012". Той е създаден от инициативен комитет, в който влизат педагози, психолози, социални работници и журналисти.

"Днес тези хора са се обединили около идеята да покажат на бургаската общественост част от хората, които активно работят в неправителствения сектор, свързан със социалната сфера", обясни Петя Чакърова, която е един от двигателите на проекта.

Според нея това ще бъде признание и стимул за дейността на неправителствения сектор, работещ с млади хора, с лица в риск и с талантливи и творчески деца, която е трудна и изискваща милосърдие, хуманност, всеотдайност и къртовски труд от страна на социални работници, хореографи, консултанти, психолози и др.

Инициативата е подкрепена от местния бизнес. След електронно гласуване ще бъдат наградени личностите, които през изминалата година за показали ясна гражданска позиция, отговорност, мотивация и висок професионализъм при изпълнение на различни дейности в социалната сфера в Бургас.

"Наградите са израз на желанието ни хората, заставащи зад социални каузи и инициативи, за които обществеността не подозира да излязат пред обектива на признателността и благодарността", каза още Чакърова.