№1 в Левски - гаранция за успех

Спорт

22-02-2013, 13:23

Автор:

Адриана Димитрова

Всичко от Автора

Пламен Илиев и Михаил Иванов няма да подведат Илиан Илиев

В навечерието на старта на пролетния шампионат пред Левски все още има няколко въпросителни за стартовия състав и за това как трябва да изглежда отбора през следващите 3 месеца.

В една зона обаче "сините" са напълно спокойни - зона №1, тази на вратарите. Може да се говори, че водачът в класирането Лудогорец има най-голямата конкуренция на вратарския пост, но Левски със сигурност не отстъпва по никакъв начин на шампионите. "Сините" разполагат с изключително ценна за амбициите на тима двойка млади, отлични вратари, която със своята конкуренция за титулярното място може само да носи позитиви, а през лятото един от двамата и да напълни касата на клуба.

Ясно е след проведената подготовка в Кипър, че Пламен Илиев ще остане титуляр под рамката на вратата и през пролетта. Младият страж притежава качества, вече и опит, заради които Илиан Илиев ще продължи да му гласува доверие в мачаовете в "А" група. Пламен има отличен рефлекс, силен е под рамката, както и в ситуациите очи в очи със съперниковите играчи, но има лек проблем при центриранията. Ботевградчанинът обаче е перде, което е изключително важно за вратарите, и заради което съотборници, ръководство и фенове го ценят много. Българин е, левскар е до мозъка на костите си, гори в играта и не случайно до неотдавна бе капитан на "сините", въпреки младостта си. Илиев освен това е в отлична комуникация със защитниците на тима, компонент, пред който на този етап Михаил Иванов единствено изостава.

Стражът на Левски има още да наваксва обаче в работата си с краката. През изминалия сезон той демонстрира паника при тези отигравания, които за малко не костваха гол в мрежата му. Гневните избухвания, заради които си изпроси наказание и постави тима в неизгодна позиция в мача с Лудогорец, също са нещо, което Илиев трябва да сведе до минимум в играта си през пролетта.