Съботни наброски

Без цензура

23-02-2013, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Красимир Ангелов

Всичко от Автора

Вижте новините от седмицата от един по-различен ъгъл

Изминалата работна седмица се оказа толкова повратна, шарена и динамична, че направо не ни се вярва че е свършила. Правителството подаде оставка, протестите срещу високите цени на тока заляха страната, а сблъсъците между протестиращи и полиция дадоха още по-здрав екшън привкус на всичко ставащо в страната.

Всъщност ситуацията никак не е розова. Правителството е в оставка, т.е. реално правителство нямаме. Народното събрание съвсем скоро ще бъде разпуснато и още другата седмица вероятно такова няма да има. Няма да имаме и председател на парламента, който е втория по ранг пост в държавата след президента. Реално нямаме и Конституционен съд. И пари нямаме. И папа дори няма, че и патриарх до утре! Изобщо нямаме нищо. Имаме само президент и затова призоваваме службите да го пазят много строго, с двойна охрана и медицинско подсигуряване, да му дават само храна от консерви (проверена) и да не го пускат да кара ски, че да не стане някой сакатлък... Че трябва да закриваме държавата тогава.

И понеже явно ще се стигне до назначаването на служебно правителство, от екипа на Sofiautre.bg ще предложим нашия вариант за подходящ служебен кабинет, който да прекара България през трудните месеци до изборите.

Ясно е едно – трудно е да се замести Бойко Борисов в сърцата на българите. Точно затова новият премиер, па макар и служебен, трябва да е поне от малко с харизмата на Борисов, да владее бойни изкуства, да има скрит, балкански сексапил, да е обичан от народа, да нокаутира съперниците си без пощада... Кой българин отговаря на всички тези условия? Нашият отговор е: Кубрат Пулев!  Какво, имате нещо против неговото назначение за премиер ли? Ами идете и му го кажете в очите!

Шефското място на Цветан Цветанов в МВР може да заеме Куката от "Под прикритие". Народен любимец, символ, а на всичкото отгоре и човек, който е на "ти" с организираната престъпност. И освен това ако протестите продължат, той може да научи полицаите не да млатят хората с малки, а да им танцуват. Научихте ли танците, братлета?

За министър на икономиката може да се назначи Златка Димитрова, по известна като Златка Дъ Блек. Сега ще попитате: Защо пък точно тя? Еми момичето има завидни познания по география, значи би трябвало да разбира и от икономика. А и както знаем икономиката често върви ръка за ръка с географията. Защо да не пробваме и тук?

За финансов министър предлагаме някой средностатистически пенсиониран счетоводител. Щом е счетоводител, значи все пак малко от малко ще подбира от финанси. А щом е пенсионер, значи със сигурност знае как да оцелява с малко пари и ще се справи с бюджетния дефицит.

За външен министър предлагаме да се назначи човек националист. А кой е по-легендарен в тази област от Йоло Денев?  Основателят на Движение "Тангра и Велика България" ще постави европейските политици на мястото им, а ако случайно нещо му се опре, винаги може да извика на помощ Тангра.

Нататък по ред на номерата за министър на културата предлагаме култовия роден рапър Гошо от Почивка. GP е показал, че знае как се твори, а освен това е написал песни за Бойко Борисов, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Поли Генова... т.е. приносът му към родната култура е огромен. А и по време на заседанията на служебното правителство може да им пее: "Пейте, дивейте, бикините си вейте!". Освен за културата Гошо ще поеме грижата и за българите в чужбина, след като така или иначе си живее в Малага.

За образователен министър със сигурност няма по-подходящ от великия наш учен професор Вучков. Няма кой друг освен него само за двата месеца на служебния си мандат да вкара акъл в главиците на хилядите ученици и студенти. Когато това стане факт, моментално всички училища и университети ще въбат пуснати в голяма ваканция, а часовете и лекциите ще се водят по телевизора от професора. Повече от това – здраве му кажи.

В случай на интерес от страна на президента може да предложим подходящи министри и за други министерства, но засега ще се задоволим с най-основните. А сега ни остава да се зарадваме на топлото време и да се надяваме, то да ни избави от високите сметки за ток и парно.