Суинг треска в Морското казино през уикенда

Бургас Лайф

23-02-2013, 06:00

Снимка:

mysound.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

С буря от емоции и горещ суинг посрещаме уикенда

Безплатните уроци са отворени за ентусиасти в и двата дни от 12 часа

Истински суинг вихър се заформя през почивните дни в Културния център. За пръв път днес и утре в Бургас ще се проведе “Swing dances workshop”, на който всеки желаещ ще може да усвои и пробва базовите стъпки и фигури на основните танцови стилове, при това напълно безплатно.

Импровизации на мелодията в Буги Вуги, магическа съвкупност от енергичен джаз с фънки звучене и майсторското акробатично преплитане на две тела в „бащата на танците“ Линди Хоп са сред акцентите в програмата. Денс маниаците ще видят още индивидуални движения в много бързо темпо в ритъма на Чарлстон и успешната вариация на Линди Хоп – Уест Коуст Суинг, който се развива с огромен успех в балните зали в Америка.

“Гуруто на суинга Милко Кралски е един от двамата лицензирани международни съдии в Източна Европа с 25 години треньорски опит. Той е треньор на единствените до момента български двойки, участвали в турнири за Световна купа, и организатор на турнир "World Masters" от календара на Световната Федерация, който ще се проведе в София на 5 октомври 2013-а”, обясняват организаторите.

Предизвикателството започва в събота от 12.00 до 17.00 часа и продължава в неделя от 12.00 до 15.00 часа. Може да се запишете и да получите информация на swingdanceburgas@gmail.com