Апаши разбиват магазини, крадат шоколади, вафли и кафе

Крими

23-02-2013, 11:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Масово отмъкват кабели и желязо

50 шоколадови вафли "Боровец", 30 вафли "Троя" и два килограма мляно кафе задигна изгладнял апаш от складовото помещение на магазин за хранителни стоки в руенското село Вресово. По данни на 30-годишния собственик това се случило в нощта срещу петък. За да се добере до крупната плячка, на обща стойност 40 лв., крадецът изрязал отвор в стената, изградена от итонг, задигнал кафето и вафлите и офейкал.

Идентичен удар направил друг апаш, но в Сарафово. В същата нощ неизвестен разбил металната решетка и входната врата на магазин за хранителни стоки, разположен на ул. "Октомври" в бургаския квартал, стопанисван от 60-годишна жена. Собственичката с ужас установила, че нагли крадци са тарашили помещението, откъдето липсват 70 шоколада "Милка" и "Своге", 8 бутилки уиски, 20 кутийки "Кока Кола" и "Фанта" и 190 лв. на монети. 

Изгорен меден телефонен проводник с общо тегло 93 кг. откриха ченгета в багажника на мицубишито на 33-годишен мъж от Сунгурларе. Това се случило около 6,20 часа вчера след като автомобилът бил спрян за проверка. Установено е, че водачът е лишен от правото да шофира. С него се придвижвали още трима мъже, всичките от селото. В багажника на автомобила са открити две лопати и стоманено въже, зацапани с кал, както и скритият проводник. Мъжете са задържани за срок от 24 часа. 

Двама братя на 44 и 49 години се оказаха крадците на три железобетонни стълба и проводниците между тях, собственост на EVN, разположени в несебърското село Оризаре. 

Установено е, че двамата братя са имали и други съучастници, чиято самоличност се изяснява. Констатирано е, че стълбовете са унищожени, а желязото от тях е продадено в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Каблешково.

53-годишен крадец пък върна 70 метра оградна мрежа след като бе спипан за наглата кражба от полицията в Руен. Мъжът смъкнал оградата от частен имот, разположен в  землището на руенското село Вресово. По случая е образувано досъдебно производство.

Две зимни якета, на стойност 900 лв. и 1 000 лв. се изпариха от мерцедес, паркиран пред казино на улица "Хан Крум" 5. Пред униформени 24-годишен мъж обяснил, че за времето от 6 до 6,30 часа вчера неизвестни успели да измъкнат вещите и парите от колата му.