Малко самореклама: Новите в Ботев стрували едва 300 000 лева

Спорт

23-02-2013, 11:44

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-скъпо излиза дясното крило Луис Педро – 100 000 евро

Ботев (Пд) си е осигурил качествените попълнения от зимната селекция само срещу 300 000 лева, съобщава днес "Меридиан Мач". Вестникът и жълто-черните имат един и същи собственик и за това твърдението изглежда малко като самореклама.

Старши треньорът на "канарчетата" Станимир Стоилов привлече 7 нови играчи, но това не е довело до опразване на клубната каса, както се случва в други отбори, пише още футболният всекидневник. Издянието обаче не съобщава какви суми са взели на ръка новите, както и какви са им месечните заплати.

Най-значителна сума е похарчена за дясното крило Луис Педро, като са платени 100 000 евро. 95 000 евро от тях са за Хераклес, а останалите 5% са за бившите тимове на Педро Фейенорд и АДО Деен Хааг. Шефовете на "канарчетата" са развързали кесията и за траншове на Веселин Минев и Сивард Спрокел. Всички други нови попълнения излизат на практика без пари.

Пловдивчани привлякоха Адам Стаховяк, Сивард Спрокел, Борис Галчев, Николай Павлов, Веселин Минев, Луис Педро и Марлон Перейра, като седморката ще трябва да помогне на Мъри за целта - излаз в Европа.