Протестиращите блокираха "Шести септември"

Мисия Пловдив

23-02-2013, 12:51

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Демонстрантите освиркаха EVN и политическите партии

Протестиращите в Пловдив блокираха булевард „Шести септември”, в района на площад „Съединение”, предаде радио Фокус. Шествието премина по Главната улица, спря се пред сградата на EVN. Участниците освиркаха както монополиста, така и политическите партии.

Начело на шествието има черен надпис: „Непартиен граждански протест”. Сред лозунгите са: “Осигурете хляба на народа, а не капитала на монопола!”, “Не ни правете емигранти!”, “Г-н Президент, България цяла сега тебе гледа”. В началото на митинга 55-годишният Кирил Ангелов призова телевизиите да направят пряк мост на живо с протестите от всички точки на страната, за да станат ясни исканията на всички. Шествието в града се охранява от засилено полицейско присъствие. Начело е началникът на сектор КАТ “Пътна полиция”.

Междувременно на среща в Сливен се събират представители на протестиращите от 35 града. Целта е да се координират бъдещите действия и искания. Сбирката е организирана от Фейсбук групата "Да запалим монополите", а градът на войводите е избран, защото е в средата на България. В никакъв случай сбирката не е за създаване на неправителствена организация или партия – подчертават организаторите. Протестиращите продължават да се дистанцирят от всички партии.