Младеж задигна патрулка и се размаза

Крими

23-02-2013, 16:05

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

22-годишният мъж страдал от психични проблеми

Млад мъж загина на автомагистрала "Тракия" след катастрофа с краден полицейски автомобил. Инцидентът е станал в района на Чирпан тази нощ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 2:40 ч. мъж позвънил на тел. 112 и потърсил помощ от полицията – обяснил, че пътувал с колата си заедно със заварения си син, който е на 22 години. Изведнъж младежът, който бил със сериозни психични проблеми, започнал да буйства и принудил бащата да спре насред магистралата. После излязъл от колата и тръгнал пеш. Нищо не било в състояние да го спре.

На място пристигнал автопатрул. Полицейската кола спряла в аварийната лента и униформените служители опитали да осъществят контакт с "пешеходеца".  Те обаче били посрещнати с агресия. Младият мъж на няколко пъти прескочил мантинелата, успял да отклони вниманието им като внезапно се вмъкнал в служебния "Опел" и потеглил.

Няколко минути по-късно неадекватният шофьор се блъснал с движещ се в насрещното платно автомобил "Рено", преобърнал се в канавка и загинал на място. Пътниците на другата кола не са ранени. На мястото е извършен оглед, за случая е уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство, предава Вести.бг