За четвърти път контрола на Ботев с 2 дузпи

Спорт

23-02-2013, 16:54

Снимка:

Botevplovdiv.bg (архив)

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Канарите победиха Черноморец с 2:1 в последния си мач преди началото на пролетния полусезон

Ботев (Пд) приключи предсезонната си подготовка с победа. В последната контрола преди началото на пролетния полусезон жълто-черните надиграха Черноморец (Бс) с 2:1. Спарингът се проведе на стадиона в Димитровград пред около 400 фенове от Пловдив. Иван Цветков и Николай Павлов от дузпа вкараха за канарите, а бургазлии изравниха също от дузпа.

Това бе четвърти мач на Ботев, в който се свирят по две дузпи – по една за пловдивчани и съперника им. Същото се случи и в контролите с Химки, Ростов и прословутия мач със Слован.

Първата сериозна опасност пред вратата на акулите бе в 7-ата минута след центриране от корнер. Бобан Грънчаров не успя да стреля към вратата, но върна към Педро, който шутира силно, но в аут. Малко след това Вандер Виейра навърза цялата защита на Черноморец и се опита да подаде към Галчев. Той обаче не успя да овладее топката.

В 23-ата минута Иван Цветков свали топката с глава към Тодор Неделев. Халфът отправи удар, който не беше силен и бе уловен лесно от Стоян Колев. При ответната атака бургазлии създадоха първото си положение. Балтанов стреля към вратата на Ботев от около 25 метра, но в аут.

Най-красивата атака за канарите бе в 33-ата минута. Тодор Неделев подаде към Иван Цветков, който с едно докосване пусна към Вандер Виейра. Бразилецът навърза двама защитници и центрира към Неделев, който направи странична ножица, но Стоян Колев спаси.

Три минути по-късно Преслав Йорданов от Черноморец засече с глава центриране от крилото и топката облиза дясната греда на вратата на Стаховяк.

В края на първото полувреме играчите на Херо направиха още един уникален пропуск. Перейра се опита да върне топката към Стаховяк, но подаването му бе слабо и бе пресечено от Крум Стоянов, който излезе очи в очи със Стаховяк и се опита да го прехвърли, но прати топката в аут.

Резултатът бе открит в 60-ата минута след безобразна грешка в отбраната на акулите. След тъч за Черноморец Трифонов се опита да върне топката към вратаря Стоян Колев. Пасът обаче бе пресечен от Иван Цветков, който подмина Колев и на празна врата прати топката в мрежата за 1:0.

Две минути по-късно съдията Павлин Тютюнджиян отсъди дузпа за фаул на Перейра. Холандецът получи жълт картон за оспорване, а след него в рамките само на 20 секунди реферът вдигна два жълти и съответно червен картон на Веселин Минев. Гаел бе точен от бялата точка и изравни – 1:1.

Четвърт час преди края Костадин Дяков стреля силно от границата на наказателното поле, но топката се удари в напречната греда.

В 77-ата минута Тютюнджиян се реваншира и свирна дузпа и за Ботев. Това стана, след като Стоян Колев изпусна топката на границата на наказателното поле, Николай Павлов я овладя, а стражът на гостите го фаулира. Потърпевшият Павлов изпълни точно и направи резултата 2:1.

Ботев игра в състав:

Адам Стаховяк (67- Росен Андонов), Марлон Перейра, Сивард Спрокел (46-Артур Енрике), Бобан Грънчаров (67-Ангел Рахов), Веселин Минев (67- Асен Караславов), Борис Галчев (67- Томаш Иршак), Йордан Христов, Луис Педро (46-Костадин Дяков), Вандер Виейра (67 – Николай Павлов), Тодор Неделев (67- Мариян Огнянов), Иван Цветков (67- Станислав Костов).