Берба: Трябваше да бъда специален и бях

Спорт

23-02-2013, 18:32

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Тренирам тези удари всеки ден, призна голмайсторът на Фулъм

"Тренирам тези удари всеки ден на нашите занимания. Това бе един от тези моменти, в които трябваше да направя нещо специално, за да победим, и аз го направих", сподели след победата над Стоук Сити голмайсторът Димитър Бербатов, който изигра днес своя двубой номер 200 във Висшата лига на Англия, предаде Sportline.bg.

Бербо отбеляза едно от най-хубавите попадения през този сезон и помогна на своя Фулъм да победи у дома тима на Стоук Сити с 1:0 в ранния мач от съботната програма на Висшата лига на Англия. "Играхме много добре днес и най-важното нещо е, че победихме" допълни още българинът, който заби 9-ия си гол през този сезон в лигата.

Благоевградчанинът се разписа, след като една изчистена топка от Роберт Хут в наказателното поле дойде на крака му и той с прекрасно воле в близкия ъгъл не остави никакъв шанс на Асмир Бегович в 45-ата минута. "Беше важен гол, но нямаше да означава абсолютно нищо, ако бяхме загубили мача. Знаехме, че Стоук играят с дълги центрирания и имат много здрави играчи, но се справихме с тях и взехме трите точки, което е най-важното нещо все пак", сподели още Бербатов пред "Sky Sports HD2", веднага след мача на "Крейвън котидж".

Това бе 84-и гол в 200 мача в английския елит за Бербатов, като само трима играчи са вкарали повече попадения от него, откакто той дойде в Англия през 2006 година. Това са Уейн Рууни, Робин Ван Перси и Франк Лампард. Българинът, освен това, има в своята кариера в Премиърлийг и цели 31 асистенции.

Другият герой в срещата - стражът Марк Шварцер, който спаси дузпа на Джонатан Уолтърс, пък сподели, че изобщо не е бил изненадан от красивия гол на българския нападател на Фулъм. "Ние виждаме тези неща всеки ден на тренировките ни. Знаем много добре какво качества има Димитър и очакваме от него такива неща, но това със сигурност го поставя под напрежение", каза австралиецът. Шварцер завърши с думите, че се радва, че и той е помогнал за важната победа на Фулъм, и спечелването на трите точки.