Улиците в центъра на София под блокада

Мисия София

24-02-2013, 09:29

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Протестите и изборът за патриарх затрудняват силно движението с автомобил

Сериозни ограничения за движението на автомобили в центъра на София се въвеждат днес. Заради шествието на ВМРО БНД днес от 8.00 ч. до 16.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Кн. Александър І”. От 11.00 часа до приключване на протеста на 24 февруари се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Ал. Дондуков” и пл. „Независимост” с изключение на колите на градския транспорт, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

Шествието е съгласувано да се проведе по бул. „Патриарх Евтимий” наляво по ул. „Г.С. Раковски” , наляво по ул. „Ген. Гурко”, надясно по ул. „Княз Александър І”, наляво по бул. „Цар Освободител” до площад „Независимост”. Шествието да се проведе по тротоара, по изключение крайна дясна лента по посока на движението.

Въведена е промяна в организацията на движение и във връзка с провеждането на Патриаршески избирателен църковен събор, съобщават от Столична община. До отпътуване на делегациите на 27 февруари са забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на делегатите на ул. „Ген. Гурко” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Кн. Александър І”, от страната на хотела.

До 14.00 часа на 25 февруари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, обслужващи мероприятието на пл. „Св. Ал. Невски” и ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”. От 08.00 до 14.00 часа на 26 февруари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието на ул. „Милин камък” между бул. „Свети Наум” и бул. „Джеймс Баучър”.

От 05.00 до 15.00 часа и от 18.00 до 21.00 часа днес и от 08.00 до 13.45 часа на 25 февруари се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието, както следва:

- по ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С.Раковски”;

- по ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и ул. „Оборище”;

- по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св .Ал. Невски”.