Големият протест в Пловдив: Много сме, силни сме! (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

24-02-2013, 12:03

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

10 000 се включиха в неделния поход срещу EVN, гориха Конституцията

Над 5000 пловдивчани се събраха точно в 11 часа на площада пред Централна поща за големия протест срещу монополите в града. Недоволните символично изгориха копие от Конституцията на Република България с искането тя да бъде променена.

Към протестиращите се присъединиха представители на синдикат „Подкрепа”, заедно с техния лидер Атанас Кръстев. В протеста участва и Регионалната колегия на Българския лекарски съюз начело с Д-р Георги Кръстев. Присъединиха се и около стотина студенти, които също бяха насрочили свой протест за днес. Те категорично заявиха, че нямат политически искания, а искат по-добра образователна система и работа в страната.

"Много сме, силни сме", "Всеки ден ще е така", "Мафия", "Вън" огласиха центъра на Пловдив за пореден ден. Емоционален бе момента, в който шествието запя химна на България.

Море от хора се влива постоянно в колоната от недоволни, която потегли към централата на EVN, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

Постепенно шествието събра близо 10 000 недоволни пловдивчани. Това е най-масовият протест от началото, категорични бяха организаторите.