България изригна: Не на монополите!

Общество

24-02-2013, 12:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Хиляди българи в цялата страна излязоха по улиците

Хиляди българи в цялата страна са отново на улицата и вземат участие в националния протест срещу монополите.

Над 10 000 души са по улиците на София, като шествието тръгна в 3 лъча. Сред протестиращите излезе и президентът Росен Плевнелиев, който благодари на холата на улицата за обявената позиция. Екипът на Sofiautre.bg следи за своите читатели развитието на протеста в столицата, който се насочи към Народното събрание.

Над 30 000 варненци се включиха в днешния протест в града. Шествието поведоха около 100 варненски рокери, които застанаха начело на колоната. Екипът на Varnautre.bg е на мястото на шествието и го следи отблизо.

Над 3000 пловдивчани се събраха точно в 11 часа на площада пред Централна поща за големия протест срещу монополите.

"Много сме, силни сме", "Всеки ден ще е така", "Мафия", "Вън" огласиха центъра на Пловдив за пореден ден. Емоционален бе момента, в който шествието запя химна на България.

Море от хора се влива постоянно в колоната от недоволни, която потегли към централата на EVN, предаде репортер на Plovdivutre.bg. В последствие към протестиращите се присъединиха още стотици жители на града. Около 5000 протестиращи пловдивчани блокираха бул. “Шести септември малко по-късно.

Над 3000 души пяха като един плакаха с песните "Къде си, вярна ти любов народна" и "Я, кажи ми облаче, ле бяло" на площад Тройката в бургаския митинг днес.

Минути преди 11 ч. хилядите протестиращи с плакати, знамена, свирки и лозунги се събраха пред централата на EVN срещу гарата, след което се отправиха на шествие към площада.

Майки с малки деца, възрастни хора и млади бургазлии се сляха в едно по пътя към паметника, Цялата "Александровска" от гарата до площада почерня от народ. По пътя си множеството бе съпътствано от възрожденски и патриотични песни, съобщават от Burgasutre.bg.


Към 3 000 души вече са по улиците на Стара Загора в знак на протест срещу монополите. В момента множеството се отправя към сградата на Общината, като се очаква протестиращите да блокират и пътя към Хасково.

Около 600 души има по улиците на Благоевград. Стотици има и по улиците на Смолян и Шумен.

Над 2000 души са се събрали на протеста, който се провежда на площад Хаджи Димитър в Сливен. Точно в 11.00 часа жителите на града се присъединяваха към протеста издигайки различни плакати. На някой от тях пише: "Ние сме силни, защото сме заедно", "Време е да се отървем от монополите".

Над 500 души протестират и във Велико Търново.