Времето - облачно, но топло

Животът

24-02-2013, 16:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До 16 градуса ни чакат в понеделник, на места ще вали

Предимно облачно ще бъде времето през следващото денонощие в страната. През нощта дъжд ще вали, главно в Западна България, а утре на много места в страната, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните – между 11° и 16°. През нощта срещу вторник от юг-югозапад валежите ще се усилят, предава Фокус.

Над Черноморието също ще преобладава облачно време. Топло време се очаква и в планините - максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°. Ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще има валежи, значителни в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевици. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от юг-югозапад.

През следващите дни валежите ще продължат. Във вторник значителни ще са количествата в Северозападна България и Рило-Родопската област. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България и Дунавската равнина умерен. В сряда от север ще прониква студен въздух. Във високите котловинни полета и северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг. Температурите ще се понижат с няколко градуса и максималните ще са между 5° и 10°. В четвъртък валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява.