Арест за 20-годишен, подавал фалшиви сигнали на 112

Крими

25-02-2013, 11:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Младежът звънкал за бомби за да се забавлява

Полицията в Горна Оряховица арестува 20-годишен мъж, подавал фалшиви сигнали за различни произшествия за забавление, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

След близо двудневно издирване служители на полицията в железничарския град са установили подателя на злонамерения сигнал за взривно устройство, което е трябвало да бъде поставено в кабинета на кмета на община Горна Оряховица.

Това е 20-годишният С. Н. от Димитровград. В петък, около 14,33 ч. той е подал сигнал на тел. 112, като обяснил, че след два часа ще заложи взривно устройство в кабинета на горнооряховския кмет. Районът около сградата на общината незабавно е отцепен от полицейските служители.

Извършени се проверки на всички граждани, преминаващи през входовете и изходите на сградата. Веднага е засечен номерът, от който е бил подаден сигналът и съответно районът, където ползвателят му се намира.

Установено е още, че през последната седмица от този мобилен номер са подадени над 20 лъжливи сигнала за различни видове произшествия.

След проведено издирване полицейските служители установили С. Н. в къща в с. Първомайци, където работел като общ работник към частна фирма, занимаваща се със строителни дейности.

Пред полицейските служители той обяснил, че е подавал неверните сигнали, за да се забавлява. Същият е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за подаване на неверни данни на тел. 112.