Ножове и боксове в задържани след протеста

Крими

25-02-2013, 12:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестите тикнаха 30 в ареста

Почти всички хулигани са известни на полицията

Полицията е открила ножове и боксове в част от задържаните на протеста в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

30 души са задържани вчера за нарушаване на обществения ред след официалното приключване на протеста в столицата.

Около 16.30 часа вчера са задържани първите трима мъже от София - 27-годишен, 26-годишен, регистриран за наркотици и хулиганство и регистриран за кражба младеж на 22 години. При задържането им двамата по-възрастни носели ножове, а третият - бокс. След като са отведени в Четвърто районно управление, тримата са дали обяснения и са освободени.
Около 20.00 часа в същото районно са отведени задържаните в района на паметника на Патриарх Евтимий трима мъже от Перник - на 31 години и 22-годишен, регистрирани за кражби и 24-годишен, известен за хулиганство.

Те призовавали множеството за затваряне на кръстовището и създаване на хаос, държали се агресивно и отправяли нецензурни знаци към служителите на реда. У двама от тях са открити джобни ножове. От тях също са снети обяснения. Материалите по случая ще бъдат докладвани с мнение за налагане на наказание по Указа за борба с дребното хулиганство.
В столичното Първо районно управление същата вечер са задържани 24-ма от нарушителите на обществения ред. Сред тях са трима непълнолетни - 17-годишен, криминално проявен за кражби, грабежи и наркотици, който носел бокс и двама 16-годишни с регистрации за кражби. След обяснения тримата са предадени на родителите им.
Четирима от задържаните носели в себе си забранени предмети при посещение на масово мероприятие - ножове и боксове.
Голяма част от останалите задържани са известни на полицията.