Илиана на Наско - жури в "Денсинг старс"

Булевард

25-02-2013, 13:34

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Участието ѝ оказало полезен ефект в личния и професионалния живот на Раева

Председателката на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева ще бъде жури в шоуто Денсинг старс. Ето какво каза съпругата на Наско Сираков за новото си начинание. 

-Здравейте, преди време участвахте в "Денсинг старс", какъв ви е споменът от шоуто?
-Имам само най-прекрасни спомени. Това за мен беше една приказка, една изключително приятна авантюра. След 20 години извън сцената на художествената гимнастика имах шанса отново да играя пред публика и то не какво да е, а пасо добле и виенски валс. Трябва да ви кажа, че в това шоу получих изключителна култура по отношение на танците, които са  си изкуство. Освен това танците ме вкараха в такава добра спортна  форма, в каквато не бях влизала от години. На 45 години си върнах духа и формата от младостта. Танците ми дадоха нов, различен тласък в живота, в нещата които правя, в начина по който ги правя. Неочаквано за мен, танцът оказа полезен ефект в личния и професионалния ми живот. Даде ми едно ново усещане и една различна визия за нещата.

-Тоест вие препоръчвате танците за постигане добра форма и настроение?
-Това е най-доброто, което можеш да направиш за себе си. Няма по-ефикасно решение от това да се занимаваш с танци , ако искаш да изглеждаш млад. Нито един фитнес, нито една диета не могат да постигнат това, което танцът ще ти даде. Танцът прави скулпура на тялото, така че като се видиш в огледалото да се влюбиш в себе си. Има правено американско проучване, че всеки различен вид танц влияе на здравето на всеки отделен орган. Танцът е най-доброто лекарство за всички възрасти и затова винаги е на мода.

-Сега ще бъдете жури - строга, добра или справедлива?
-И от трите по малко. Аз съм всякаква. Със сигурност, обаче, ще бъда  постоянна в своята обективност. Всичко ще зависи от това, което виждат очите ми и от това, което ще представят танцьорите.

-Как смятате кое е по-лесно - да танцуваш или да оценяваш танц?
- Усещането е различно. Емоцията и адреналинът, когато танцуваш са страхотни, различни от тези, когато си  жури. Когато сам си танцувал, това ти помага да бъдеш по-справедлив като съдия, защото най-малкото знаеш, че не можеш да си идеален във всяка стъпка и оценяваш ентусиазма наравно с майсторството.

-Това е шоу за непрофесионалисти, но на дансига всички изглеждат страхотно, как се постига?
- Най-вече с ентусиазъм. Шоуто увлича страхотно. То се превръща в твоя живот. Поглъща те за 24 часа в денонщието. Започва да влияе на настроението ти, на нагласата ти за деня, на отношенията с хората... Ако мога  да го определя с една дума това е - магия. Неслучайно като те завладее  й се отдаваш на 100 процента. Танцът така те поглъща, че успява да те откъсне от реалността и от света, в който живееш и тази нова енергия се усеща от зрителите и те остават с впечатлението, че си страхотен танцьор.

-Какво бихте казала на новите участници преди да започнат?
-Първо  искам да им кажа да бъдат много щастливи, затова че имат шанса да участват в Денсинг старс. Те ще  усетят магията на шоуто още на първия ден. Трябва да се отпуснат и да не мислят за движенията или за това как ще изглеждат, а просто да чувстват. Не е важно дали в началото умееш да танцуваш, важното е да имаш желание и да показваш развитие  в шоуто. Голямата победата е личното израстване като танцьор. И разбира се, много да  се стараят, защото ще зависят от журито. Искам да видя, че танцуват със сърцата си. Ако ми покажат, че танцуват с цялата си душа, техниката на тялото няма да ме интересува толкова много. И да не забравят да се усмихват - с цяло тяло и душа!