Призоваха Гърневски да напусне местния парламент

Мисия Пловдив

25-02-2013, 14:53

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Общо 23-ма си тръгват от ДСБ заедно с бившия градоначалник

Спас Гърневски не може да остане общински съветник от Синята коалиция. Призоваваме го доброволно да напусне местния парламент. Ако той остане, това ще бъде подмяна на вота на 6000 пловдивчани, които са подкрепили Синята коалиция на последните избори. Това обяви лидерът на ДСБ в Пловдив - Пенка Деведжиева. Тя обаче изтъкна, че по закон партията няма как да принуди отцепилия се да напусне поста си.

Случаят с Гърневски е показателен. Затова хората на улицата искат промяна и въвеждане на процедура за отзоваване, посочи Девенджиева.

Заедно с Гърневски редиците на ДСБ са напуснали още 23 души, които са от неговото близко обкръжение и заемат различни постове в местната администрация. Това обаче не е сериозна драма, тъй като в същото време партията е получила 30 нови заявления от млади хора, които искат да се присъединят към редовете й. В този смисъл опитите на ГЕРБ да разбият дясното и да го поставят на колене ще се провалят, посочи на свой ред Костадин Шанков.

Нашата партия първоначално подкрепи ГЕРБ и програмата, която издигнаха. Те обаче не изпълниха обещанията си. Затова беше взето решение ДСБ да мине в опозиция, което бе подкрепено също и от г-н Гърневски. Когато обаче той гласува в полза на редица решения на мнозинството в местния парламент, включително на дигането на данъците за пловдивчани, той наруши приетата линия на поведение, посочи още Девенджиева. Затова от партията не били учудени от разрива с Гърневски. Тъмносините посочиха още, че подкрепят протестите в страната, но по никой начин не са замесени в организирането им, каквито слухове се лансират.