Отровен с течност за чистачки: Няма да пия 10 години!

4 от пострадалите вече са изписани, състоянието на двама остава критично

Отидох последен на купона и пих малко, сподели 18-годишният Милен, който е един от тийнейджърите, които се отровиха с течност за чистачки в Благоевградско.

Момчето живее в приемно семейство от години, защото биологичният му баща има проблеми с алкохола, а майка му е в чужбина, разказва историята му "Нова телевизия".

Милен посочи, че компанията му два - три пъти в седмицата се е събирала, за да се черпи. Обикновено пиели по около 300 - 400 грама ракия и една - две бири.

Този път обаче се случило лошото. Милен пристигнал последен на купона е не разбрал, че питието не е ракия, защото купонджиите смесвали течността за чистачки със сок.

Момчето разказа, че на другия ден сутринта като се събудил се чувствал добре, но двама от приятелите му се обадили и му казали, че някои от компанията са много зле. В крайна сметка шестима души бяха транспортирани до болницата за лечение.

Милен вече е изписан и е по-добре, твърди че няма да близне алкохол поне 10 години.

Четири от отровените вече са изписани. Състоянието на две от децата от благоевградското село Падеш обаче остава критично.

Както е известно преди дни 22-годишният Александър Тодоров стана първия изписан от токсикологията в "Пирогов". Той призна, че компанията е пила от розова течност за чистачки, като всички са мислели, че пият джин.