EVN спира тока на "Света Марина", събират дарения за сметката

Животът

25-02-2013, 15:12

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Митрополитският храм дължи 2940 лева за януари

Утре EVN ще спре тока на митрополитския храм "Света Марина" в Пловдив, тъй като не е платена януарската сметка, която е 2940 лева. Това е четири пъти повече от досегашните сметки за потребена електроенергия, съобщи касиерът на храма Пламен Кисьов. Декемврийската сметка е била 723 лева и е платена, заяви той, съобщава радио Пловдив.

Сметката за януари е дошла преди две седмици и още тогава от митрополитския храм са подали жалба до EVN с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено. Днес дойде служител на дружеството, за да спре тока, но го помолихме и той се съгласи да дойде отново утре, тогава най – вероятно ще го прекъсне, каза още касиерът на митрополитския храм.

Той подчерта, че няма обяснение за четворното скачане на сметката, тъй като консумацията в храма за отопление и осветление е почти една и съща месеци наред – има четири климатици, от които работят само два и не непрекъснато. Отделно електрическите крушки на големия полилей са енергоспестяващи.

В момента събираме дарения, за да си платим тока като сме поставили каса в предперието на храма, там е и разпечатката на януарската сметка за ток, обясни Пламен Кисьов. Все още не ясен размерът на дарената сума, тъй като е планирано касата да бъде отворена в края на седмицата. Категорично богослуженията в митрополитския храм „Света Марина” няма да спрат, дори EVN да дръпне шалтера, тъй като свещениците са обявили готовност да служат и на свещи – стана ясно от изявлението на касиера на храма.