НАП в Пловдив с нов шеф

Архив Пловдив

25-02-2013, 17:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Георги Тахов поема дирекцията до провеждането на конкурс за директорското място

От днес Георги Тахов е назначен за изпълняващ длъжността директор на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив до провеждането на конкурс.

Георги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е Езикова гимназия „Бертолт Брехт”в град Пазарджик с немски език. Тахов е магистър по икономика от Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов, магистър по право от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” и магистър по национална сигурност от Полицейска академия „Симеоново“ гр. София. Една година специализира в Международния университет за чуждестранни студенти в град Пасау, Германия. Семеен с две деца.

В системата на данъчна администрация е от 1996 година. Започва в данъчна служба – Пазарджик, направление „Косвени данъци”. Бил е последователно началник на сектор „Ревизии” и на сектор „Ревизии и проверки”. На 1-ви януари 2006 година е избран за директор на Териториалната дирекция на НАП в Пазарджик. От декември 2009-та, след обособяване на новата структура на НАП, Георги Тахов е земестник директор на Териториална дирекция – Пловдив, в чийто обхват са 6 офиса в Южна България – Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали. От юни 2011 година до момента, той беше заместник директор на ТД на НАП София с обхват София град, София област, Благоевград, Перник и Кюстендил.