Нефтохимик и Амкар направиха зрелищно 3:3

Спорт

25-02-2013, 17:46

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

По време на мача футболистите на Нефтохимик бяха подкрепяни от мощна агитка, която след мача изпадна в буйна радост от играта на отбора

Пред повече от 500 зрители на един от затревените терени на Кампуса край Сарафово, Нефтохимик изпусна да победи елитния Амкар Перм в контрола.

Мачът започна чудесно за бургаския тим, който поведе още в 7-та минута. Стамен Ангелов проби отдясно и стреля силно към вратата на руснаците. Вратарят се намеси и успя да избие, но топката попадна в Живко петков, който с безпощаден изстрел с глава я заби под гредата. Символичните домакини продължиха да натискат именития си съперник, но нови пропуски запазиха резултата непроменен.

След 25-та минута титулярите на нафтата намалиха темпото, като явно пролича умора от двубоя с Черно море, игран в събота. Гостите веднага промениха темпото и чрез Бурмистров в 27-та и Коломейцев в 43-та минута поведоха в резултата.

На полувремето Димчо Ненов направи смени и промени малко схемата на игра. Футболистите в зелени екипи продължиха да атакуват и стигнаха до нови опасности пред резервния вратар на Амкар. На два пъти Васил Калоянов имаше шанс да отбележи втори гол, но в единия случай ударът му срещна гредата, а във втория стражът на руския тим успя да избие с върха на пръстите си в корнер. В 67-та минута при една от поредните опасности пред руската врата Милен Гамаков с техничен удар възстанови равенството. Малко по-късно влезлият като смяна Мишо Георгиев с топовен шут от около 22 метра не остави шанс на вратаря на Амкар за 3:2.

Още при следващата атака двамата младоци Жак Коен и Хюсеин Филипов сътвориха нападение като по учебник, при което Филипов излезе очи в очи с вратаря, но се засуети и стражът спаси мрежата си от сигурен гол. В 88-та минута, опитните гости се възползваха от изпълнение на ъглов удар пред Цветомир Цанков и успяха да възстановят равенството.

По време на мача футболистите на Нефтохимик бяха подкрепяни от мощна агитка, която след мача изпадна в буйна радост от играта на отбора. В тима на гостите играйха тримата български футболисти Георги пеев, който бе и капитан, Захари Сираков и Благо Георгиев, които бяха сред най-стабилните на терена от отбора на гостите.