Съвременната Рапунцел

Терелин Ръсел пуска косата си да расте до близо 2 метра, оплела е в заниманието и щерките си

Терелин Ръсел, съвременната Рапунцел с коса, дълга колосалните 1.82 см, по-дълга дори от тялото й, разказва историята й "Дейли мейл".

Нейните три дъщери, очевидно наследили гена на майка си, също имат гъсти кичури, които почти стигат до земята.

"Трябва да се въоръжиш с търпение, за да си в тази къща с всичката тази коса", казва Терелин Ръсел, която живее край Чикаго със съпруга и децата си.

Само за едно измиване, тя използва огромни количества шампоан, последван от огромни количества балсам. След което тя изстисква почти двуметровите си кичури и преминава към сушенето, което й отнема един час.

43-годишната майка се заела да учи дъщерите си да сплитат косите си една на друга и вярва, че синът й научава един чудесен урок за момичетата.

Но в домакинството на Ръсел има някои важни правила за дългите коси: всички трябва да внимават коса да не попада в кухнята, особено около печката.

Жената си спомня как веднъж, докато сменяла пелените на най-малката си дъщеря, настъпила своята грива и изпитала невероятна болка.

"Моят най-ранен спомен с къса коса трябва да е бил, когато бях на четири и ходех на детска градина. Тогава косата ми беше до кръста", казва Терелин Ръсел.