Чудесен Даксон с греда и асистенция за Вашку

Спорт

26-02-2013, 10:30

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Бившият халф на Локо (Пд) класира отбора си на полуфинал за Гуанабара Къп

Бившият халф на Локо (Пд) Даксон да Силва изигра поредния си силен мач за Вашку да Гама. 25-годишният техничар се отчете с греда и асистенция при обрата от 0:1 до 2:1 срещу тима на Дуке де Кашияс, установи Plovdivutre.bg. Успехът качи черно-белите от Рио на първо място в своята група А от турнира за Гуанабара Къп.

По този начин Вашку се класира за полуфинала, където в събота ще играе срещу шампиона от миналия сезон – Флуминензе, който приключи на второ място в другата група В.

Даксон влезе на смяна в 59-ата минута на мястото на Ренато Силва, когато домакините водеха с 1:0. Любимецът от агитката на Лаута чувствително раздвижи атаката на Вашку и малко след влизането си тресна гредата след шут от 12 метра с десния крак.

В 73-ата минута Даксон посрещна рикоширала от гредата топка и отправи бомбен удар от дъгата на наказателното поле. Кълбото влизаше в мрежата, но на малкия пеналт се отклони леко от главата на Бернардо и влезе в мрежата на домакините за 1:1. За статистиката попадението бе записано на Бернардо, а асистенцията – на Даксон.

В 79-ата минута Вашку да Гама стигна до обрат след атака, която отново тръгна от Даксон. Бившият смърф изведе Едер Луис по левия фланг и след центрирането му Бернардо засече за крайното 2:1.