15 задържани след снощните протести в София

Крими

26-02-2013, 10:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те носели в себе си ножове, боксове и палки

15 младежи са задържани при снощните протести в столицата, съобщават от МВР. Шестима от арестуваните са непълнолетни.

Някои от задържаните носели забранени при посещение на масови мероприятия ножове и маски, отчитат от полицията.

В часовете от 18 до 20 часа в Първо РУП са отведени шестима непълнолетни младежи. Сред тях трима са 17-годишни - двама били без документи за самоличност и са им съставени актове, у единия са открити маска и тирбушон, вторият е регистриран за унищожаване и повреждане и кражба, третият - само за кражби. След обяснения, тримата са предадени на родителите им.

16-годишните също са трима. Двама от тях са регистрирани за кражба - единият бил без документ за самоличност и му е съставен акт, след което е предаден на родител. Другите двама младежи носели маски. Дали са обяснения пред полицаите и също са предадени на родителите им.

Четирима от задържаните носели предмети, забранени при посещение на масови мероприятия. Е.З. на 18 г. носел сгъваем нож и въздушен пистолет. Той е известен на полицията за кражба и притежание на оръжие без разрешително. Освен него Б.П.  на 30г. - с прояви за кражба и хулиганство, бил с палка, К.Б. (19 г.)  носел сгъваем нож, Я.Ц. (24 г.) - регистриран за наркотици и хулиганство, имал нож и бокс. Четиримата са задържани с полицейска мярка в районното управление.

С.Й. (27 г.) - регистриран за кражби и грабеж, също бил задържан с 24- часова мярка. 19- годишният К.М. , който бил без документ за самоличност е дал обяснение, съставен му е акт и е освободен. Двама от задържаните - М.А. на 18 г. и В.К. 19 г., известен на полицията за хулиганство и наркотици също са освободени след като дали обяснение в районното.

В Пето районно управление е бил задържан 20-годишният Д.С. с регистрации за кражба, наркотици и хулиганство. И той е освободен след обяснение. И петнадесетимата са били спрени в района на централната градска част.