Кралицата на циганите идва на 3 март

Булевард

26-02-2013, 11:00

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Избираме песента за Евровизия навръх националния празник

Песента, с която Елица и Стоян Янкулов-Стунджи ще представят България на тазгодишното издание на Евровизия в Малмьо, Швеция, ще бъде избрана навръх националния празник на България 3 март.

В телевизионно шоу с начален час 20:45 ч. БНТ ще излъчи пряко изпълнението на трите песни, като зрителите и специално жури ще ги оценяват. Водещ на предаването ще бъде Драгомир Драганов.

За песните ще може да се гласува с sms-и, чиято тежест ще бъде еднаква с тази на журито.

На българският финал ще има и специални гости - участниците на Швейцария - Heilsarmee, и македонците Влатко Лозановски-Лосано и Есма Реджепова.

Есма е сред най-прочутите изпълнителки на фолклорна музика от Македония, два пъти е номинирана за Нобелова награда за мир заради хуманитарната си дейност. Заедно с последния си съпруг, Стево Теодосиевски, са осиновили 49 момчета. На 4 ноември 2006 г. Кралицата на циганите, както я наричат в Република Македония, е гостувала няколко пъти у нас. Изнасяла е самостоятелен концерт в зала 1 на НДК, беше част и от Балканските награди.

Елица и Стоян ще бъдат част от втория полуфинал на Евровизия, който ще се проведе на 16 май. Финалът е два дни по-късно.