Ало, ало измамник спипан след удари за хиляди

Крими

26-02-2013, 14:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

19-годишният се правил на лекар и лъжел възрастни хора из Софийско

Полицията в София арестува 19-годишен мъж, който е задържан за посредничество в множество телефонни измами в Софийско, съобщиха от МВР.

На 21 февруари жител на Годеч подал сигнал в полицията, че на 20 януари непознат мъж, представил се за лекар, му поискал по телефона 11 000 лв. за лечение на дъщеря му, която се разболяла от свински грип. Мъжът повярвал на измамника и незабавно отишъл в банката и изтеглил 12 000 лв., а около обяд предал парите на изпратения пред дома му посредник.

Малко по-късно обаче той разбрал, че е измамен и на следващия ден подал сигнал в полицията. От разпит на свидетели съседи на потърпевшия получили описание на извършителя, автомобила, с който се придвижвал и посоката му на движение.

В същия период от време в РПУ-Сливница са били подадени още два сигнала за подобни измами в село Алдомировци и село Извор. Същият ден около 11.30 ч. униформените задържали Н.Д. на 19 години от София, отговарящ на описанието на извършителя на измамата в момент на получаване на пари в село Извор с лек автомобил "Фолксваген Голф".

При проведения разпит е установено, че задържаният е извършил измамата и в Годеч.

В хода на разследването и полицаите разкрили участието му в още две телефонни измами.

На 11 този месец от възрастна жена в село Цръклевци взел 1700 лв., а по-късно същия ден по подобна схема прибрал още 9000 лв. от жена в Годеч.

Криминалистите работят по изясняване на съпричастността на измамника към още два подобни случая в Етрополе, където на 16 февруари мъж е предал на непознато лице пред дома си 1500 лв. и 1600 долара за спешна операция на дъщеря си, а възрастна жена е била измамена с 1000 лв. същия ден и по същата схема.

Арестуваният млад мъж е криминално проявен и осъждан. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража".