Димитър Николов реши казуса с домакинствата на Нефтохимик

Спорт

26-02-2013, 13:51

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Отборът ще продължи да играе пред своя публика в Бургас

Официалният сайт на феновете на Нефтохимик днес разпространи информация, според която става ясно, че отборът на Нефтохимик е можело да играе мачовете си от пролетния полусезон на стадиона в Поморие. Както е известно нафтата играе под наем на стадион Лазур, за което плаща наем. От доста време макар и под сурдинка в Бургас се говори, че поради забавяне в плащанията на този наем е съществувал вариант, отборът да не играе през пролетта домакинските си  мачове на стадиона в Бургас.

Ето пълния текст на съобщението в официалния сайт на привържениците:  

„Днес за Нефтохимик бе поредния ден пълен с предизвикателства. След отказа на Пламен Киряков да допусне отбора да играе мачовете си от шампионата на стадион Нефтохимик /Лазур/ заради неплатен наем, единственият вариант беше стадиона в Поморие. Светкавичната реакция на кмета на града Димитър Николов, след разговори с ръководството на клуба и фенове, доведе до промяна в статуквото. Казусът бе разрешен и Нефтохимик отново ще радва своите фенове и бургазлии.

Пред NEFTOCHIMIC.EU Димитър Николов заяви " Аз следя изкъсо развитието на Нефтохимик и съм изключително радостен от това, което постигат в този тежък момент. При така създалата се ситуация, такива решения от страна на Пламен Киряков не са в полза и на двата бургаски отбора. Добре ще е при такива ситуации да не съм поставян пред свършен факт, защото винаги може да се намерят варианти Нефтохимик да играе на стадиона в кв. Лазур".


"От името на клуба на привържениците и феновете на Нефтохимик изказвам благодарности на г-н Димитър Николов за бързата реакция относно възникналия казус. Вярвам, че това е правилния път за разрешаване на сложни ситуации, като тази." - заяви от своя страна Николай Тодоров , председател на СНЦ" Клуба на Привържениците на Нефтохимик Бургас".

Потърсихме за коментар по темата и изпълнителния директор на Нефтохимик Благомир Митрев. Той не отрече, че наистина е имало вариант срещите на Нефтохимик да се играят в Поморие, но след своевременната намеса на кмета на града Димитър Николов, въпросът е решен и Нефтохимик ще продължи да приема своите съперници на Лазур.