Стрелците на Камен Шишманов останаха без спонсор

Спорт

26-02-2013, 15:12

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Шефът на АКС Тракия (Пд) изтегли 2 заема, за да прати четирима свои на европейско

Ръководството на армейски клуб по спортна стрелба "Тракия" (Пд) изтегли два парични заема, за да може да изпрати четиримата свои състезатели на европейското първенство в Дания. Става въпрос за националките на пневматична пушка – Таня Звискова и Нели Танева, Лидия Ненчева (пневматичен пистолет) и най-добрият български стрелец в момента – Антон Ризов (пневматична пушка).

Карето отлетя за датския град Одензе и от утре ще мери сили с най-добрите стрелци в Европа. В дания България ще бъде представена още от Мария Гроздева и Антоанета Бонева.

Ръководството на Тракия (Пд) е потърсило спешна финансова помощ от пловдивски бизнесмени и от представители на няколко проспериращи фирми, но е получило категоричен отказ. Именно това е принудило председателят на клуба Камен Шишманов да изтегли заемите.

Както е известно, Шишманов все още е шеф на федерацията, която остана без лиценз след намесата на спортния министър Свилен Нейков.

"Учудващо е как в Пловдив и областта досега не се намери бизнесмен или фирма, които да подадат ръка на националите и на нашия клуб, като цяло. А АКС "Тракия" безспорно е най-добрият клуб в България от години, с 95 действащи състезатели в момента. Отделно ние бяхме единственият клуб в страната със спечелени две квоти и с двама участници на олимпийски игри в Лондон", коментира по този повод Камен Шишманов.