Протестиращите пак блокираха Орлов мост

Те изпочупиха автомобил, опитал да премине през тях

Протестиращите в столицата блокираха Орлов мост в посока бул. "Цариградско шосе" около 19,30 часа тази вечер.

Протестното шествие пропусна две линейки да преминат. Напрежение обаче възникна, когато протестиращите счупиха задното и предното стъкло на лек автомобил, опитал да премине през тях на Орлов мост, съобщава "Фокус".

В крайна сметка се намесиха полицаи, които отведоха шофьора на лекия автомобил, опитал да премине през блокадата от протестиращи.

Според очевидци на светофара шофьорът опитал да премине с автомобила си, но протестиращите не му позволили. Той се ядосал и слязъл от колата си, ударил няколко души и пак се качил в колата си като показвал неприлични знаци. В резултат на това протестиращите тръгнали след лекия автомобил и последователно счупили предното и задното стъкло.

След намесата на полицията мъжът е качен в микробус на полицията.

От МВР съобщиха, че общо 24-ма младежи са задържани в столични полицейски районни управления по време на днешния протест до 20.00 часа. Според събраните досега данни от СДВР, повечето от тях носели забранени при масови прояви предмети – палки, боксове, ножове.

Един от младежите е в столично полицейско управление за установяване на самоличността му. Част от задържаните са с криминални прояви. Всички задържани саотведени в Девето и Първо РУП.