Протестиращите научиха немски (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

26-02-2013, 20:23

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Демонстрантите крещят "EVN раус", за да ги разберат австрийците

Със скандирания "EVN раус!" премина по Главната улица множеството на недоволните от енергийния монополист в Пловдив. Превода на обичайния лозунг "EVN вън" бе въведен от проестиращите с цел да се преодолее езиковата бариера между разочарованите родни потребители и мениджърите на австрийската компания.

На днешния митинг беше обявен и инициативния комитет на протеста, в който бяха включени лица, които са начечло на акциите още от самото начало. Към групата опита да се прибави и известния футболист Петър Курдов, който обаче беше изгонен от митингуващите. Той иска да подмени исканията ни и да яхне протеста. Опитва се да се издигне на гърба на хората. Не разбраха ли - тук не се борим за избирателни листи, а за оцеляване, посочи един от инициаторите на антимонополните акции.

Наред с това демонстрантите обявиха, че ще се радват на помощ от независими експерти, които симпатизират на каузата им. Имаме нужда от юристи, инженери, икономисти. Само така пловдивското движение може да навакса изоставането си спрямо другите градове, заявиха организаторите. Те призоваха за солидарност. Не само тези, които са закъсали трябва да дойдат на площада. Редно е всички да излязат - дори хората с по-нормални сметки и другите, които имат пари, за да плащат по безумните тарифи, призова един от недоволните.

Митингуващите за пореден път изтъкнаха исканията си. Вижте видеото: