Борят се за живота на мъжа, който се самозапали (+)

Мисия Пловдив

27-02-2013, 10:22

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Още един мъж се самозапали

На 53-годишния мъж са направена бронхоскопия и процедури за изчистване на дихателните пътища от сажди

В тежък токсичен шок и със съмнения за вдишани топли пушечни газове остава 53-годишният мъж, който се самозапали вчера в сградата на Община Раднево. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги", където пациентът бе приет снощи с близо 80% термични травми.

За днес сутринта бяха насрочени операции, но заради усложнение в белите дробове бе направена единствено бронхоскопия. С тази процедура бяха изследвани дихателните пътища и на два пъти бе извършен лаваш - механично почистване за отделяне на саждите и на останалите частици, попаднали в дихателните система.

Решението за отлагане на операциите е в интерес на пациента.  Ако не бъде направено това изчистване, при продължителна операция има опасност саждите и другите замърсявания да проникнат по-дълбоко и да влошат състоянието на 53-годишния мъж, обясниха от УМБАЛ "Свети Георги". 

Припомняме, че мъжът бе докаран снощи в тежко шоково състояние, като някои от изгарянията му са много дълбоки. Заради травмите на дихателните пътища веднага се е наложила интубация и включване към апаратно вентилиране.

Първоначално пациентът е бил приет в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата, където е започнала своевременна реанимация. Екип от лекари от всички медицински специалности е бил сформиран веднага, за да диагностицира и подготви пациента за предстоящите интервенции.

Вчера около 16 часа мъжът влязъл в сградата на община Раднево и заплашил, че ще се запали. Според очевидци секунди по-късно изпълнил заканата си и избухнал в пламъци.

На място веднага са дошли екипи на полицията и пожарната.

Миналата седмица имаше два случая на самозапалване. Психично болен мъж изгоря на пешеходна пътека във Велико Търново. Два дни след него 36-годишният Пламен Горанов се заля с бензин и пламна пред общината във Варна.